Nordlangeland pastorat
 

Referat af fællesmøde for
Tullebølle-Tranekær-Bøstrup menighedsråd og Hou-Stoense-Snøde menighedsråd
tirsdag den 18. marts 2014 kl. 19.00 i Bøstrup sognehus

 

Fraværende: Hanne Graae Vous, Niels Vous, Per Kruse Vigsø, Jakob Nielsen, Thorkild Lundtofte, Lisbeth Hansen, Henrik Sørensen.

Referat:

Punkt 1A. Forretningsorden og mødeindkaldelsesprocedure

Det blev aftalt, at emner som ønsket sat på dagsordenen til fællesmødet, er formanden i hænde senest ti hverdage før mødet.
 

Punkt 1. Orientering fra formænd, kontaktpersoner, medarbejderrepræsentanter, præster

Henrik Nielsen: Tranekær og Bøstrup kirkegårde er ved at blive lagt på Brandsoft. Omlægningerne har været en stor omvæltning for medarbejderne.

Karsten Hansen: Der er kommet to tilbud på kloakering af præstegård, forpagterbolig og graverfaciliteter. Stoense kirkes indvielse bliver skubbet til sent i august eller først i september, i det tårnet skal have nyt tag og der skal kalkes.

Jørn Juul Steen: Gravernes stillingsnorm er på plads men vi mangler arbejdsfordelingen, derfor bliver der foretaget en opmåling den 6. maj. Kontaktpersonerne må koordinere kørsel  for vikararbejde.

Niels Jensen: Grethe er blevet genansat som graverafløser, der er lavet nye kontrakter for kirkesangere og der skal laves ny aftale for Jakob Nielsen. Niels stopper som kontaktperson.

Jytte Christiansen: Lone har gjort et stort arbejde med Brandsoft. Der har været en kraftig prisstigning på ydelserne på gravstederne, derfor vil nogle have nedlagt deres gravsteder – i Tullebølle fire gravsteder, i Tranekær to gravsteder og i Bøstrup er der fire. Der kan købes klassiske elpærer til lysekronerne via Jes Laugesen. Jytte køber 50 stk. hjem.

Hans Henrik: Medarbejdermøderne for hele gruppen fungerer godt.
 

Punkt 2. Regnskab for præstegårdskassen

Vi har gennemgået og godkendt regnskabet.
 

Punkt 3. Budget for præstegårdskassen, herunder anlægsønsker

Der er indkommet tilbud på kloakering i Hou til kr. 150.000. Hou-Stoense-Snøde har opsparet kr. 75.000 til formålet, Marianne kontakter provstiudvalget med henblik på at få kr. 80.000 som et anlægsønske og at få en mellemfinansiering fra arbejdet udføres i 2014, til pengene er på budgettet i 2015.

Hanne laver et udkast til budget, hvor hun fordeler driftsrammen på de enkelte poster, og rundsender det til alle til gennemsyn.
 

Punkt 4. Geoflex for medarbejdere – afstemning af forventninger

Musikerne skal kunne afløse for hinanden i god ro og orden, og den ansættende myndighed afregner kørsel.
 

Punkt 5. Samarbejde ved vikarafløsning

Der er i samarbejde med stiftet udarbejdet en samarbejdsaftale som fastlægger procedurerne, når en medarbejder ansat hos det ene råd udfører vikararbejde for det andet råd. Rådene tager stilling til denne samarbejdsaftale ved førstkommende menighedsrådsmøde.
 

Punkt 6. Konsulenthonorarer vedr. kirkegårdene

Regning fra Susanne Wagner vedr. konsulentbistand til Tullebølle og Bøstrup er sendt videre til provstiet, da ingen af os har bestilt kirkegårdskonsulenten i efteråret, og ingen af os har fået noget ud af rapporterne, der kom i februar, da arbejdet var udført. Begge er råd er enige og vil søge udgiften dækket af provstiet.
 

Punkt 7.  Møllehavecenter i gammel konfirmandstue i Bøstrup

Der blev orienteret om arbejdet.
 

Punkt 8. Samtykke til lejer, Bøstrup Præstegård

Marianne Porsby skriver, at lejeren gerne må foretage sit redaktionelle arbejde og holde saloner etc., men i det øjeblik hun afholder arrangementer og opkræver entre, skal vi genforhandle kontrakten.
 

Punkt 9. Ansøgning om anvendelse af kostald til lager

Vi afviser henvendelsen, da kostalden bruges til andet formål, og da det vil give en del trafik ved præstegården.


Eventuelt
Der er budgetsamråd tirsdag den 25. marts. Næste møde er tirsdag den 14. oktober.
Lav din egen hjemmeside med mono.net